Velikonoce v Jeseníkách

07.04.2010 20:30

 Už od mých dětských let trávíme s rodinou Velikonoce na Žďárském potoce poblíž Rýmařova v oblasti Hrubého Jeseníku.

Naše pejsany jsme i tentokrát vzali s sebou. ¨Páteční dopravní špičku jsme zvládli bez větších problémů a na místo určení jsme dorazili něco po 2 hodinách jízdy. Večer jsme zaběhli do nedaleké hospůdky na výbornou baštu, naplánovali sobotní procházku, po pohledu na teploměr, který ukazoval téměř     -12°C zacvakali zuby a uložili se do svých pelíšků.

Ráno nás sluníčko přivítalo do krásného sobotního rána, dokonce i teploměr se umoudřil a rtuť postupně vyháněl směrem nahoru. Po vydatné snídani, jsme vyrazili směr Janovice. V lese byly ještě zbytky sněhu, z luk a polí stoupala pára a vidět bylo do širokého okolí. Kolem poledne nás přepadl hlad, tak jsme se pomalu vraceli zpátky.

Ráno se náš klučičák vzbudil už v pět ráno -asi byl celý natěšený na další procházku.  Dováděl s hračkami a čmuchal tak dlouho, až se páníček smiloval a vzal ho do postele. V tu ránu byl klid až do 9 :D

Nedělní procházku už jsme zvolili trošku decentněji, abychom psiska zase úplně neodrovnali. Vyšlápli jsme trošku blíž k hřebeni na Medvědí skály. Medvěda jsme naštěstí žádného nepotkali zato jedné srnce jsme pořádně zahráli na nervy (úspěšné maskování před psími predátory se jí vyplatilo ;-) Čím blíž jsme byli k hřebeni, tím měl klučičák větší radost. Sníh prostě miluje a jeho poslední zbytky si náležitě užíval. Když neřádil ve sněhu, hrál si na "rosničkáře" a schraňoval zásoby dřeva na tuhou zimu.

 Velikonoční pondělí už nám bohužel tolik nepřálo a zřejmě jako na většině území republiky pršelo. Naložili jsme proto saky-paky do auta a vyrazili zpět do Brna.

 

Vyhledávání

Novinky

10.09.2012 20:42

11. Brněnská Krajská výstava psů

Dnešní krásnou slunnou neděli jsme s našimi chlupáči vyrazili na Krajskou výstavu. Rotvajlery dosti přísným okem posuzoval slovenský rozhodčí pan Andráš Polgár. Větší účast byla mezi mladými fenkami, celkem se účastnilo 6 rotvíků (2psi a 4fenky). Obecnou vadu u většiny posuzovaných zvířat viděl...

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode